top of page
  • Writer's pictureRuxandra Vasile

Elis Pavaje sustine invatamantul profesional dual



Elis Pavaje, lider pe piata romaneasca a prefabricatelor de beton, se implica in dezvoltarea invatamantului profesional dual prin initierea unui parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Dorin Pavel” din Alba Iulia.


Sistemul de invatamant dual presupune formarea profesionala atat prin cunostintele dobandite in clasa, cat si prin "ucenicia" intr-o companie de profil. Astfel, se urmareste cresterea interesului pentru aceasta forma de invatamant preuniversitar, dar si o mai buna pregatire teoretica si practica.


Tinerii au nevoie de forme de invatamant mai atractive, care sa le ofere cunostinte profunde si sa ii aduca langa profesionistii din domeniu. Iar noi, companiile, avem nevoie de forta de munca specializata. Meseria de pavator este bine platita si compania noastra isi asuma sa angajeze si sa formeze noi profesionisti. Speram ca implicarea noastra si a altor companii in sistemul de invatamant dual sa imbunatateasca perceptia specializarii in diverse meserii, a declarat Vasile Gota, Director Executiv Elis Pavaje.


Incepand cu anul 2023, Elis Pavaje in parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Dorin Pavel” Alba Iulia vor forma o clasa de zidar - pietrar - tencuitor si dulgher - tamplar – parchetar. Absolventii unei forme de invatamant gimnazial sunt asteptati sa se inscrie pentru anul scolar 2023-2024, avand posibilitatea sa isi formeze cunostinte practice intr-un mediu profesionist si cu tehnologie moderna. Elevii vor beneficia de 200 de lei pe luna de la stat si 200 de lei asigurati de Elis Pavaje. Cei mai buni elevi vor beneficia de burse speciale. La finalul celor 3 ani de studiu, absolventii invatamantului profesional dual pot opta pentru angajare sau isi pot continua studiile in clasa a XI-a invatamant liceal, in vederea obtinerii diplomei de bacalaureat.

"Elis Pavaje are un angajament catre comunitate de a contribui la sprijinirea sa in toate palierele importante: educatie, sanatate, infrastructura. Dintre acestea, educatia credem ca sta la baza unei dezvoltari puternice a societatii. Elis Pavaje incepe un parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Dorin Pavel” asigurand elevilor finantarea burselor pe durata studiilor, dar si posibilitatea de a efectua stagiile de practica in cadrul companiei. Cel mai mare beneficiu este ca, dupa parcurgerea celor trei ani de instruire teoretica si practica si promovarea examenului de certificare profesionala, elevii pot sa obtina un loc de munca in cadrul companiei Elis Pavaje,"a declarat Bianka Dobre, Director Marketing Elis Pavaje.


Liceul Tehnologic ,,Dorin Pavel” din Alba Iulia incheie, in fiecare an scolar, parteneriate cu agenti economici care doresc sa promoveze si sa sustina invatamantul profesional dual al acestei institutii de invatamant.


Elis Pavaje este o companie privata 100% romaneasca si un business de familie fondat in 1991 in Petresti, jud. Alba, de Elisiu Gota. Compania comercializeaza prefabricate din beton vibropresat precum dale, elemente de pavaj, borduri, rigole, elemente pentru gard si ofera servicii profesionale pre si post vanzare. Ajunsa liderul pietei din Romania, compania are peste 150 de parteneri in intreaga tara si o capacitate de 20.000 mp pavaj/zi in cele 4 unitati de productie de la Petresti si Vintu de Jos (judetul Alba), Stoenesti (Prahova) si Secuienii Noi (Neamt). Cea de-a cincea fabrica de la Arad se afla in teste de productie.

bottom of page