top of page
  • Writer's pictureRuxandra Vasile

Elis Pavaje a donat 90.000 euro Spitalului Municipal SebesElis Pavaje, liderul pietei pavajelor din Romania a facut cea mai mare donatie de pana acum în scopul renovarii Spitalului Municipal Sebes. Valoarea totala a investitiei se ridica la 90.000 euro. Fondurile primite de spital au fost investite în repararea fatadei corpului principal.


Anul trecut, în contextul pandemiei, compania Elis Pavaje a luat decizia de a aloca fonduri pentru a sprijini sectorul sanatatii. Atunci, primarul Dorin Nistor a multumit companiilor care doneaza sume importante pentru Spitalul Municipal Sebes:

„Eforturile administratiei locale pentru a îmbunatati serviciile medicale oferite la Sebes au gasit ecou favorabil si în randul companiilor care au ales sa investeasca o parte din profitul lor în beneficiul comunitatii. Le multumesc în mod public companiilor Star Assembly, Star Transmission, Elis Pavaje si Elit pentru acest parteneriat de încredere pe care ni l-au oferit si îmi doresc sa facem cunoscute aceste finantari pe care le fructificam pentru a îmbunatati confortul pacientilor si serviciile de sanatate oferite de Spitalul Municipal Sebes”.


Aceasta nu este prima actiune caritabila a companiei, Elis Pavaje avand deja o traditie în a sprijini comunitatea prin actiuni concrete. Emil Gota, directorul general Elis Pavaje a vorbit despre implicarea companiei în proiecte sociale:

Nu am uitat nici o clipa comunitatea în care afacerea noastra a prins aripi si suntem alaturi de oameni prin investitii menite sa le schimbe în bine viata. Donatia pe care am facut-o pentru Spitalul Municipal a fost un gest firesc pentru noi. Nu este nimic mai important decat sanatatea si avem un profund respect pentru toti cei care muncesc în fiecare zi ca sa salveze vieti.”

Cladirea spitalului are 112 ani si o lunga istorie în tratarea bolnavilor din regiune. Constructia spitalului a început în anul 1910 sub conducerea arhitectului Ludwig Gabany. Restaurarea fatadei era o urgenta, ea nefiind reparata niciodata în totalitate. În lucrarile de renovare s-a respectat arhitectura istorica si s-au folosit materiale de ultima generatie pentru a conserva cat mai bine structura originala.

Anca Franchini, Managerul Spitalului Municipal Sebes a declarat: „Prin contributia Elis Pavaje am reusit sa finalizam un proiect esential pentru functionarea spitalului. Parteneriatele public - private ne ajuta sa oferim conditii mai bune pacientilor spitalului si un mediu în care angajatii spitalului sa se simta respectati si valorizati. Multumim companiei Elis Pavaje pentru ca a dat o noua fata si un viitor acestei cladiri istorice în care functioneaza spitalul nostru de peste 110 ani.”


Proiectul renovarii a fost finalizat, iar noua fatada poate fi admirata deja. Receptia lucrarilor a fost facuta în luna aprilie.

Elis Pavaje s-a implicat anul acesta si în renovarea scolilor din mediul rural si a donat materiale în valoare de 60.000 euro catre asociatia Bookland, asociatie care îsi doreste sa îmbunatateasca conditiile de studiu pentru copiii din zonele defavorizate ale Romaniei.


Despre Elis Pavaje


Elis Pavaje este un business de familie fondat în 1991 în Petresti, judetul Alba, care a început cu 2 angajati si a ajuns astazi liderul pietei pavajelor din Romania. Elis Pavaje ofera servicii complete pentru amenajari exterioare din beton vibropresat. Elis Pavaje produce pavele, dale, borduri, rigole, boltari, blocheti si produse din beton pentru amenajarea gradinii. Compania ofera si servicii de la consultanta si proiectare, pana la transport, montaj si întretinere, precum si antrepriza generala pentru lucrari de infrastructura si amenajari exterioare. Compania are în prezent 4 unitati de productie, cu o capacitate de 20.000 mp pavaj/zi si peste 150 de parteneri în întreaga tara.

Commentaires


bottom of page