top of page
  • Writer's pictureRuxandra Vasile

Pe 3 iunie, la Sala Palatului, Al Di Meola va Concerta în Romania si va aduce un tribut medicilor romani care i-au salvat viata!
Concertul de la Bucuresti din 3 iunie va fi mai mult decat un eveniment muzical de exceptie, va fi si un tribut adus medicilor romani, a declarat Dan Negru, amfitrionul serii. Odata cu revenirea pe scena a celebrului chitarist Al Di Meola, publicul va avea ocazia sa se bucure de un regal muzical amplificat de emotia recunostintei fata de profesionistii din sanatate care l-au salvat pe artist într-un moment critic.

Concertul de la Bucuresti va fi si un tribut adus medicilor romani. Sa ne reamintim ca Al Di Meola a suferit un infarct în Romania, mediatizat pe toata planeta si profesionalismul medicilor romani l-au adus din nou pe artist pe marile scene ale lumii, astfel ne vom bucura de un regal muzical pe 3 iunie la Sala Platului, unde voi avea placerea de a-l prezenta", ne-a declarat in exclusivitate Dan Negru.

 

Al Di Meola a fost nevoit sa întrerupa un concert la Arenele Romane dupa ce a suferit un infarct, fiind transportat de urgenta la spitalul Bagdasar Arsen. Cu interventia prompta a medicilor romani, artistul a fost salvat printr-o interventie chirurgicala impresionanta ce a inclus montarea a patru stenturi la inima. Recuperat complet, Al Di Meola s-a întors pe scena pentru a continua sa încante publicul cu talentul sau unic.

 

Dan Negru a rememorat discutiile avute cu artistul, acesta marturisind ca medicii romani l-au readus la viata si i-au oferit o sansa noua de a se bucura de muzica si de a împartasi pasiunea sa cu publicul din întreaga lume.

 

Al Laurence Di Meola, nascut pe 22 iulie 1954 în Jersey City, este recunoscut drept unul dintre cei mai mari chitaristi de jazz si jazz-fusion ai timpurilor noastre. A debutat la Berklee College of Music din Boston si s-a alaturat trupei lui Chick Corea, Return to Forever, înainte de a începe o cariera solo de succes. Colaborarile sale internationale au adus laolalta nume grele ale industriei muzicale, precum Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Santana sau John McLaughlin.

 

Apreciat pentru tehnica sa remarcabila, Al Di Meola a revolutionat stilul interpretativ la chitara, integrand influente latino-americane si spaniole într-un mod elegant si extrem de tehnic. Albumele sale, precum „Elegant Gipsy” sau „Splendido Hotel”, sunt considerate opere de arta muzicala ce demonstreaza geniul sau creativ si pasiunea sa pentru frumos.

 

Astfel, cel mai bun omagiu adus medicilor romani care au salvat viata unui maestru al chitarei este prezenta publicului la concertul de la Sala Palatului, unde Al Di Meola va încanta sufletele tuturor cu virtuozitatea sa unica. Sa aplaudam nu doar pentru muzica, ci si pentru eroii nostri din sistemul medical, care demonstreaza mereu dedicatie si profesionalism în fata provocarilor vietii.

Comments


bottom of page