• Pure Media Solutions

Top cele mai performante agentii de PR 2019Vineri, 11 octombrie, in cadrul Galei Biz PR Awards, Biz a lansat rezultatele topului celor mai performante agentii de PR, editia 2019, un studiu BIZ si Unlock Market Research, aflat la a saptea editie.


Anul acesta MSL The Practice este agentia care ocupa prima pozitie in TOP PR Romania.

Urmatoarele pozitii sunt ocupate de McCann PR, Graffiti PR, Golin, Rogalski Damaschin Public Relations, Porter Novelli, SmartPoint, GMP Public Relations, Oxygen PR si DC Communication.


Topul agentiilor de PR din Romania este realizat in baza colectarii si analizei indicatorilor care vizeaza masurarea performantelor de business ale agentiilor de PR si a imaginii pe care acestea o au in randul companiilor care platesc pentru servicii de consultanta in comunicare. La fel ca in editiile anterioare, clasamentul nu este doar despre cifre de afaceri, profitabilitate sau fee-uri si nici doar despre evaluari din partea clientilor, ci despre toate acestea la un loc, corelate in baza unui algoritm dezvoltat in parteneriat cu compania de cercetare Unlock.

Intreg clasamentul – Top 30 de agentii de PR si toata metodologia care sta la baza cercetarii realizate de Biz si Unlock Market Research se regasesc in Ghidul TOP PR Romania 2019, disponibil in versiune tiparita si pdf online.

Cartea poate fi comandata aici: https://bizprconference.ro/top-agentii-de-pr.

Ce cuprinde TOP PR Romania

  • Top 30 de agentii de PR. Rezultatelele si metodologia studiului, ajuns la a saptea editie. Top agentii dupa cifra de afaceri (patru categorii):


  • Agenții cu cifra de afaceri mai mare de un un milion de euro

  • Agenții cu cifra de afaceri între 500.000 – 1 mil. euro

  • Agenții cu cifra de afaceri între 100.000 – 500.000 euro

  • Agenții cu cifra de afaceri sub 100.000 euro

Profile a peste 50 de agenții cu informații despre acționariatul, managementul, serviciile oferite, portofoliul de clienți și premiile câștigate de acestea.


Premiile pe baza studiului prezentat în exclusivitate în cadrul galei "BizPR Awards", dar și premii speciale, au fost acordate astfel:


Premiul pentru Performanță în business: Porter Novelli

Categoria agenții cu cifră de afaceri mai mare de 1 milion


Premiul pentru performanță în PR: Tudor Communication

Categoria agenții cu cifră de afaceri sub un milion de euro


Premiul pentru creativitate în PR: McCANN PRPremiul pentru comunicare sustenabilă și implicare în comunitate: Nespresso

Premiul pentru creativitate în comunicare: Regina Maria

Premiul pentru inovație în comunicare: Samsung

Premiul de excelență în comunicare: Virginia Oțel, Communication Leader, Garanti Bank

Premiul pentru implicare în comunitate: Rock FM

Premiul pentru implicare în comunitate: Hospice Casa Speranței

Premiul pentru real time marketing: 5 TO GO

Premiul pentru implicare în comunitate: MASTERCARD

Premiu pentru fair play în comunicare: PressOne


***

Despre Biz Agency


Business-ul Biz Agency înglobează revista Biz, Biz Events – o divizie puternică de organizare evenimente și conferințe, Biz Storymakers – servicii de content marketing pentru clienți, Biz Market View– o divizie dedicată studiilor de piață și portalul online revistabiz.ro.

Biz este brandul care reunește o comunitate puternică de oameni de afaceri, atât online, cât și offline.

Biz Market View:

Divizia de market research s-a impus prin realizarea unor importante studii și topuri în parteneriat cu agenții de research, pe cele mai importante domenii de activitate din România: Top 50 companii performante, Anuarul directorilor de marketing, Top 20 companii IT pentru care merită să lucrezi, Topul agențiilor de PR din România, Brand Ro sau BizTech.

Biz Events:

Divizia organizează anual zeci de conferințe de business și evenimente corporate sau gale, transmițând conținut relevant în formate inovatoare și atractive pentru publicurile țintă.

Revista Biz:

Este o voce originală și profesionistă a presei de business românești. O revistă deschizătoare de drumuri, cu proiecte editoriale care aduc valoare cititorilor și comunităților de business.

Biz Storymakers:

Divizia transformă mesajele corporate sau de marketing într-o poveste valoroasă din punct de vedere al formei și conținutului, punând la dispoziția brandurilor toate platformele de comunicare ale Biz Agency.Despre Unlock Market Research

Unlock este o companie de consumer know-how şi cercetare de piaţă cu capital 100% românesc, înfiinţată în 2008. Unlock este specializată în studii de strategie de brand şi marketing cultural, centrate pe descoperirea de insight-uri despre oameni, categorii şi branduri care să contribuie la creşterea clienţilor pentru care lucrează. Calitatea proiectelor companiei a dus la recunoaşterea acesteia dincolo de România, Unlock coordonând în prezent cercetări internaţionale, nu doar locale. Unlock este frecvent numit ca partener strategic în numeroase cazuri de Effie, cei mai mulţi dintre clienţii săi fiind de altfel şi premiaţi. www.unlock-research.com
#AgentiiPR #TopPRRomania #PureMediaSolutions

11 views0 comments
  • Instagram - Black Circle
  • b-facebook

PURE Media Solutions 2014, All rights reserved 3-5, Vasile Lascar, Bucharest Contact info: ruxandra.vasile@puremedia.ro